Jejich vína znají čtenáři deníků, jako jsou Financial Times, Wall Street Journal nebo New York Times. K mezinárodní popularitě poměrně mladé vinice pomohl i neortodoxní krok. Postavit uprostřed vinohradu budovu vinařství. A ne ledajakou. S autorským podpisem známého architekta Pleskota.

Vinařství Sonberk založila dvojice investorů Tibor Nyitray a Peter Vajda spolu s obchodnicí s vínem Vlaďkou Mrázovou a sklepmistrem Oldřichem Drápalem v roce 2003. Po 10 letech si jeho spoluzakladatelka Vlaďka Mrázová přišla v pražském Veletržním paláci pro ocenění Vinařství roku 2013. A následně v rozhovoru pro IHNED.cz mluvila o tom, jak se to firmě povedlo, ale i o tom, co dál je v ostré konkurenci čeká.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.
Newsletter

Byznys podle HN

Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější?

Pro naše čtenáře připravujeme každý týden newsletter o byznysu a finančních trzích. Stačí zde zadat svůj email a každý pátek od nás dostanete souhrn událostí, které byste neměli minout. A přidáme osobní tipy čtyř osobností newsroomu Hospodářských novin. Píše Martin Jašminský, Luděk Vainert, Luboš Kreč a Petr Kain.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru