Rekordní množství volných peněz dělá těžkou hlavu českým bankám. Zatímco vklady stále rostou, nastartovat trh s úvěry se bankám stále nedaří, a tak peníze leží ladem.

„Nikdy v historii jsme neměli takový přebytek likvidity, a zároveň takovou kapitálovou sílu, jako máme v současnosti. Máme k dispozici několik desítek miliard korun, které nám nyní nevydělávají a které jsme připraveni investovat do úvěrového růstu,“ sdělil HN nový šéf české Raiffeisenbank Mario Drosc. Podobně mluví i generální ředitel UniCredit Bank Jiří Kunert.

Investor Mikeš: Rozhoduje se podle diskusí na Facebooku. Je úspěšnější než Buffett - čtěte ZDE

Šéf Cyrrusu: Byznys s akciemi se z ČR přesouvá na Kypr. Co zůstává, likviduje ČNB - čtěte ZDE

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.
Newsletter

Byznys podle HN

Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější?

Pro naše čtenáře připravujeme každý týden newsletter o byznysu a finančních trzích. Stačí zde zadat svůj email a každý pátek od nás dostanete souhrn událostí, které byste neměli minout. A přidáme osobní tipy čtyř osobností newsroomu Hospodářských novin. Píše Martin Jašminský, Luděk Vainert, Luboš Kreč a Petr Kain.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru