3. 4. 2020
3. 4. 2020
Velké čtení Vyrostla na venkovském dvorku a první kurník postavila už jako sedmiletá. Přes navrhování šperků se slepičími motivy se dostala až k vlastnímu...
30. 10. 2019
30. 10. 2019
Už žádné chemické postřiky, umělá hnojiva nebo velké lány polí. Hlavní město Praha se rozhodlo podpořit ekologické zemědělství. Ukončilo nájemní...
22. 10. 2019
22. 10. 2019
Uprostřed lesů nedaleko Písku, na místě bývalé lesní školky, rostou už čtyři roky ve foliových sklenících teplomilné druhy zeleniny. Farma...
10. 7. 2019
10. 7. 2019
Názory Ze všech výzkumů vyplývá, že děti tloustnou. Nadváhu má každé čtvrté dítě, obezitu každé sedmé a dětští lékaři se už potkávají i s morbidní...
3. 4. 2019
3. 4. 2019
Rozhovor V České republice je stále větší zájem o zdravou výživu a lidé více přemýšlí nad tím, které potraviny si koupí a které nikoliv. Jedním z...
29. 3. 2019
29. 3. 2019
Názory Byl jednou jeden hipster a ten se rozhodl, že bude samostatný a že si udělá cheeseburger ze zcela vlastních zdrojů. Trvalo mu to přes dva roky....
6. 2. 2019
6. 2. 2019
Chemické postřiky, drancování půdy a podávání antibiotik hospodářským zvířatům k modernímu zemědělství nepatří. Trendem dnešní doby je farmaření...
6. 2. 2019
6. 2. 2019
Dříve spotřebitelé nakupovali zejména trvanlivé biopotraviny, v poslední době však vidíme výrazný nárůst zájmu o čerstvé bioprodukty −...
6. 2. 2019
6. 2. 2019
O kvalitě potravin se v poslední době poměrně živě diskutuje. Pod abstraktním termínem si ovšem každý představí něco jiného. Kvalita je...
Ekonom Mýty a fakta o jídle servíruje kdekdo, Ekonom se na některá tvrzení podíval z jiné stránky a s pomocí čísel. Vždy je dobré vědět, kdo za šířením...