V Jindřišské ulici v centru Prahy byla nedávno dokončena přestavba Harrachovského paláce. Investice do menšího historického domu vyšla jeho vlastníka − společnost Baťa − na více než 100 milionů korun. Dům se změnil k nepoznání, přibylo v něm komerčních ploch a vznikla parkovací místa. Jiná je i cena. "Nájemné je o 60 procent vyšší," říká Filip Veselý, jednatel konzultační firmy Office Hunters.

"Budova před rekonstrukcí sloužila stejnému účelu: v přízemí byly obchody, v patrech kanceláře a v podkroví byty. Stav byl žalostný, proto se přistoupilo k totální rekonstrukci a dostavbě," dodává Veselý. Barokní Harrachovský palác je dnes jako nový, za pronájem kanceláří požaduje majitel 13,50−16 eur za metr čtvereční.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.
Newsletter

Byznys podle HN

Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější?

Pro naše čtenáře připravujeme každý týden newsletter o byznysu a finančních trzích. Stačí zde zadat svůj email a každý pátek od nás dostanete souhrn událostí, které byste neměli minout. A přidáme osobní tipy čtyř osobností newsroomu Hospodářských novin. Píše Martin Jašminský, Luděk Vainert, Luboš Kreč a Petr Kain.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru