Že se stravování na nádraží nemusí odbývat párkem v rohlíku či smažákem v housce, už třetím rokem Pražany i turisty učí Američan Martin Barry.

Původem krajinářský architekt z New Yorku po většinu své kariéry přetvářel zanedbaná místa a dával jim nové využití, vracel do nich život. Soubor restaurací pod širým nebem Manifesto Market do této koncepce zapadá. Opuštěnou plochu u autobusového a vlakového nádraží na pražské Florenci, kde se dříve povalovali jen bezdomovci a odpadky, přetvořil v místo setkávání a gastronomie.

Start-up nepoložila ani koronavirová krize. Zdržela sice expanzi do zahraničí, avšak uspíšila zavedení moderních technologií, díky nimž se už během května Manifesto vrátilo do zisku.

Zatím jste si přečetli méně než 10 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.