Stejně jako několik generací jeho předků se Karel Pilčík vyučil řezníkem. Prošel řadou vý­robních provozů v socialistickém masokombinátu a na počátku 90. let zprivatizoval provoz v Krásně nad Bečvou na okraji Valašského Me­ziříčí, ze kterého vybudoval jednoho z největších českých výrobců uzenin s ročním obratem přesahujícím dvě miliardy korun. Své valašské klobásy, šunky a další masné výrobky dodává do sítě vlastních prodejen i do supermarketů v Česku, na Slovensku, v Maďarsku a dalších zemích. Firma se však potýká s rostoucími cenami vepřového masa. Většina českého vepřového se navíc prodá v obchodech jako maso, a většina uzenin se tak vyrábí z dovezených surovin.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.