K podnikání přivedl Turka Hamdiho Ulukaye otec. Při návštěvě USA, kde jeho syn v devadesátých letech studoval obchod, si postěžoval na hroznou kvalitu tamního feta sýru. Hamdi proto založil firmu, která vyráběla feta sýr pro restaurace a obchodníky s potravinami.

V roce 2004 narazil na inzerát, že společnost Kraft Foods zavírá v okolí továrnu na jogurty. I když byla v hrozném stavu, vycítil příležitost. Založil firmu Chobani (v turečtině pastýř). Z programu americké vlády na podporu malých podnikatelů si půjčil peníze a továrnu v srpnu 2005 koupil.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se