Ještě loni v dubnu tehdy jedenatřicetiletý Ondřej Širočka, vystudovaný informatik a manažer v IT, osobně balil plastové krabičky na jídlo ve svém brněnském skladu a rozesílal je do restaurací a jídelen. Do těch, které se zapojily do jeho průkopnického projektu REkrabička, založeného na vratných, znovu použitelných miskách.

Širočka je první, komu se s touto myšlenkou podařilo v Česku prorazit. "Krabiček už máme v oběhu kolem 27,5 tisíce. Měsíčně tím ušetříme zhruba 1,5 tuny odpadu," vypočítává Širočka, zakladatel a majitel firmy Zero Waste Solutions, pod niž projekt REkrabička spadá. O Širočkův produkt je velký zájem a stále roste. Misky dodal už téměř do 170 podniků v Česku a další přibývají. Spolupráci s první desítkou restaurací v Brně začal předloni v červnu.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se