Plzeňský Prazdroj vyrobil na jaře z prošlého piva sto litrů pálenky, Budějovický Budvar z něj zase ve Velké Británii udělal krmivo pro vepře. "Alespoň ta prasata se poměla," poznamenal šéf státního podniku Petr Dvořák. Většina z desítek tisíc hektolitrů piva ale kvůli vládním nařízením proti šíření koronaviru skončila v čističkách odpadních vod. Pivovary pro ně neměly odbyt, protože restaurace či bary, které tvoří třetinu jejich zákazníků, musely mít od března do května zavřeno. Teď se situace opakuje. 

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se