Od pravého masa byste ho téměř nerozeznali. Barva, struktura i chuť, to vše je u rostlinných náhražek masa takřka totožné. Obliba umělého masa celosvětově roste, a to nejen mezi vegany a ekologicky smýšlejícími lidmi. V budoucnu by totiž mohlo vyřešit problémy s uspokojením poptávky po klasickém mase, jehož cena v poslední době roste.
"Nejrychleji rostoucí je jednoznačně kategorie rostlinných hotových jídel, která roste trojnásobně oproti minulému roku. Daří se také rostlinným alternativám mléčných výrobků a uzenin, které rostou skoro dvojnásobně," potvrzuje rostoucí poptávku po rostlinných náhražkách Zdeňka Svoboda Kuhnová z Rohlík.cz.
Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:
- Mobilní aplikaci HN
- Web bez reklam
- Odemykání obsahu pro přátele
- On-line archiv od roku 1995
- a mnoho dalšího...
Byznys podle HN
Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější?
Pro naše čtenáře připravujeme každý týden newsletter o byznysu a finančních trzích. Stačí zde zadat svůj email a každý pátek od nás dostanete souhrn událostí, které byste neměli minout. A přidáme osobní tipy čtyř osobností newsroomu Hospodářských novin. Píše Martin Jašminský, Luděk Vainert, Luboš Kreč a Petr Kain.
Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.
Přihlásit se k odběru