Karel Mařík a Jarmila Kowolowská budovali poslední dva roky svůj start-up Grason s jasným cílem: udělat z něj Uber gastronomie. V jejich aplikaci se sdružují barmani, číšníci nebo kuchaři, které si pak najímají restaurace, jež zrovna potřebují pomoct se směnou. Obě strany se následně v aplikaci vzájemně ohodnotí, stejně jako to dělají uživatelé Airbnb, Uberu nebo Liftaga. Službu se postupně podařilo z Prahy rozšířit i do Brna, nalákat do ní takové podniky, jako je restaurace U Matěje, a zapojit 2 500 lidí, kteří jsou prověření, pravidelně ji používají a vydělali si přes ni už 20 milionů korun. Všechno jelo podle plánu. Až do minulého týdne.
Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:
- Mobilní aplikaci HN
- Web bez reklam
- Odemykání obsahu pro přátele
- On-line archiv od roku 1995
- a mnoho dalšího...
Sedmička HN
Život jsou povinnosti i radosti. A proto tu je newsletter Sedmička - každé ráno v sedm vám přinese sedm tipů na podnětné a zajímavé čtení z domova i ze světa. A k tomu pár nápadů, čím se zabavit nebo čím potrápit mozkové závity.
Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem příjmu newsletteru. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.
Přihlásit se k odběruByznys
Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější z byznysu a finančních trhů?
Každý pátek od nás dostanete souhrn klíčových událostí doplněných o kontext. Autory jsou přední osobnosti Hospodářských novin: Jaroslav Mašek, Luděk Vainert, Milan Mikulka, Jana Klímová a Martin Ehl.
Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem příjmu newsletteru. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.
Přihlásit se k odběru