Rodiny s dětmi mohou využít bazén, dětský koutek či hřiště na pétanque.
Husí stehno se švestkovou omáčkou
385 korun
Telecí řízek s bramborovým salátem
385 korun
Penzion v polích
Malé Číčovice 26
www.penzionvpolich.cz
Romantika, pohoda, klid. A k tomu babičkovská kuchyně v nejlepším slova smyslu. Nabídka bez stálého menu psaná vždycky ráno křídou na černou tabuli, útulné místnosti staré chalupy vybavené historickým nábytkem, sváteční talíře ve stylu "každý pes, jiná ves". V Penzionu v polích bylo od počátku všechno jinak a právě tahle jinakost z něj brzy udělala gastronomický zázrak, za kterým se do Malých Číčovic už léta "kodrcají" stovky Pražanů. Vracejí se především kvůli kuchyni, jež dokonale balancuje mezi obědem u babičky a návštěvou prvorepublikového hotelu.
Na černé tabuli se objevuje řada stálic, oblíbený je telecí řízek, připravovaný z pečeně, která je šťavnatější než kýta, pečený na pánvi na přepuštěném másle a podávaný se slovenským bramborovým salátem. Mezi předkrmy je oblíbená králičí terina i grilovaný ovčí sýr, když ale rostou houby, občas se v nabídce objeví třeba skvostný bedlový guláš. A to je pak svátek. Výtečné jsou také svěží zavináče s jablky či špenátové karbanátky.
Mezi hlavními pokrmy potěší bohatá nabídka různých mas, od drůbeže až po telecí, jehněčí a divočinu. Jedním z velkých hitů jsou kančí výpečky servírované s málo viděným kedlubnovým zelím, bodují také jelení biftečky se šípkovou omáčkou. Jarní a letní specialitou je pak nabídka mladého kůzlečího masa, které gurmeti považují za jednu z největších delikates − v současné době se připravuje pečené kůzle se špenátem a bramborovým knedlíkem.
Husy a kachny jsou naopak celoročně, mimořádně oblíbená je klasika v podobě pečené kachny, ale potěší také husí stehno se švestkovou omáčkou. Další volbou jsou jídla připravená na grilu − telecí kotleta, pstruh nebo jehněčí svíčková. Aktuální menu je vždy dopoledne před obědem zveřejněné na Facebooku, a když něco dojde, jednoduše se to smaže z tabule.