Jakákoli restaurace nazvaná Laboratoř jídla vás asi úplně nechytne za srdce. Až moc evokuje pokrm ve zkumavkách a místo kuchařů zadumané vědce v bílých pláštích. Může to ale být příznačný název: mnohé moderní špičkové restaurace dnes často doopravdy připomínají laboratoře jídla, v nichž si týmy kuchařů hrají nad talíři s pipetami a dalším spíš laboratorním než gastronomickým nádobíčkem. Krátce: jedna Laboratoř jídla − přesněji Food Lab, otevřela před několika měsíci u pražského staroměstského Kozího plácku.

Zbývá vám ještě 90 % článku

Co se dočtete dál

  • Jak působí a je koncipovaný prostor Food Labu?
  • Proč zdejší jídlo nejde popsat jedním vzorcem?
  • Co si Petr Holec objednal a jak mu chutnalo?
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se