Psaní tohoto sloupku není práce, ale radost. Píšu to proto, aby bylo jasné, že souhlasím s Hughem Johnsonem, asi nejslavnějším žijícím autorem knih o víně. Ten byl minulý týden v Praze a řekl, že nejčastější otázka, kterou dostává, zní: "To, co děláte, ale není skutečná práce, že ne?" Odpovídá, že je to vášeň a láska. Jako vše spojené s vínem.

Sympatický Angličan napsal svůj první článek o víně do vánočního čísla časopisu Vogue v roce 1960. Byl tehdy v redakci tohoto ženského měsíčníku snad jediným mužem a žádná z jeho kolegyň − prý vesměs krásných a chytrých − o víně psát nechtěla. Tak to zkusil… a mělo to úspěch.

Hugh Johnson byl v Praze na pozvání hotelu Four Seasons. Pomohlo i to, že teď zrovna v Praze v jedné komunikační agentuře pracuje jeho neteř. Ze střední a východní Evropy je jeho oblíbenou zemí Maďarsko, a to hlavně kvůli tokajskému vínu. Ovšem i čeští a moravští vinaři se na vinnou mapu světa pomalu propracovávají.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.