Vyrůstala "na něm" celá naše generace. Ovlivnil filozofy, teology, film, fantazii, vědce. Ač nemohl chodit, klopýtali jsme za ním, kulhajíce. Ač nemohl mluvit, hltali jsme každé slovo.

Jeho kultovní Stručná historie času byla první kniha, u které jsem se, ještě jako mladý student, zamiloval do fyziky. Je to zvláštní, kdo by tušil, že fyzika nám začne dávat odpovědi na filozofické a teologické otázky. Kdo by tušil, že skutečnost, skutečná fyzikální "tupá" skutečnost, třeba ten kus papíru, který držíte v ruce, je mysterióznější a tisíckrát tajemnější než ta úplně nejbujnější mystéria, která jsme si jako lidstvo vůbec kdy dokázali vymyslet?

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.
Newsletter

Týden v komentářích HN

Máte zájem o informace v širších souvislostech?

Zadejte Vaši e-mailovou adresu a každý pátek dopoledne od nás dostanete výběr komentářů, které se během týdne objevily na stránkách Hospodářských novin. Těšit se můžete na komentáře Petra Honzejka, předního ekonoma Tomáše Sedláčka, kardiologa Josefa Veselky a dalších. Výběr pro vás připravuje šéfeditor iHNed.cz Jan Kubita.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru