Výborná, levná a v Praze zcela unikátní koncept, tak lze stručně vystihnout hlavní kvality nové restaurace v centru metropole. Představuje tři podlaží perfektní asijské fúze s otevřenými kuchyněmi a mezinárodní desítkou kuchařů z Indie, Indonésie, Vietnamu, Číny i Česka, kteří zde přímo před vašima očima připravují pekingskou kachnu, dim sum nebo dračí koule. To jsou smažené krevety s chilli, kdybyste náhodou nevěděli. Celým živoucím prostorem, imitujícím asijské tržiště, se line hlasitý pop a taky osvěživá ostrost chilli, zázvoru a koriandru.

Ano, řeč je o restauraci Sia, již před pár měsíci v ulici V Celnici otevřel šéfkuchař Jiří Štift. Praha zažívá boom lepších i horších asijských bister, tolik Asie na jednom místě a v tak špičkovém kulinářském provedení jsme tu ale ještě neměli. Navíc nejde o žádnou zlodějinu, kde vysoké ceny jen kamuflují bídnou kvalitu. Třeba polovina tradiční pekingské kachny se sezamovými palačinkami tu stojí jen 595 korun a drahá nejsou ani vína, známá bolest české gastronomie.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se