Sokol Monari, šéfkuchař nedávno otevřeného Bistra Belcredi na pražské Letné, sice v Londýně studoval slavný francouzský kuchařský institut Le Cordon Bleu a pak vařil také u Gordona Ramsayho nebo Hestona Blumenthala, jenž rád čaruje se skupenstvím jídla, v novém působišti se ale drží při zemi. Maso skutečně vypadá i chutná jako maso a dezerty se neinspirují sexem. V Bistru Belcredi se prostě vaří čistě a jednoduše, ale jinak. V denním menu proto najdete třeba kuřecí řízek v sezamové strouhance s grenaillemi na másle nebo kachní sendvič s pečenými hranolky, mé první jídlo tady.

To vše navíc za "letenské" ceny spíš lehce nad 100 korunami, vždy ale naaranžované tak, že hned pochopíte, že sem zdejší šéfkuchař s albánskými kořeny přešel spíš z Londýna než z tuzemské firemní kantýny. Monari dobře ví, že i v bistru jíme poprvé očima, a i obyčejné denní položky proto musí vypadat jako jídlo, a ne pouhá porce kalorií. Kachní sendvič (125 korun), křupavá bageta plná šťavnatých kousků masa, navíc voněl kachnou už na dálku. S domácími pečenými hranolky s krémovým a chuťově výrazným dipem chutnal několikrát líp, než kolik stál.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se