Když se v továrně na cukrovinky v Holešově dělají hašlerky nebo marshmallow, výroba voní do širokého okolí. V závodě Sfinx kromě bonbonů pro osvěžení dechu či pěnových bonbonů lijí do forem i rozmanité želé a také takzvané lité kandyty, což jsou tvrdé bonbony typu Bon Pari. Tedy hladká, čirá, oválná cukrátka.

Cucavé Bon Pari se v Česku dělají 40 let, technologie za tu dobu sice zrychlila, ale podle šéfa vývoje Lubomíra Boudy je jejich chuť stále stejná. “Chceme, aby chuť bonbonů byla stabilní. To je pro nás stejně důležité jako bezpečnost,” uvádí Bouda. Na bezpečnost tady dost dbají, minimálně bez čepice na vlasy a zakrytí vousů se neobejdou. Má to logiku, do bonbonů a sáčků se nesmí dostat nic cizího, od bakterií přes vlasy až po předměty. To si také Nestlé, které závod vlastní, pečlivě hlídá a ještě před vstupem do výroby na to důrazně upozorňuje zaměstnance na nástěnce s obrázky předmětů, které zákazníci našli třeba mezi želé.

Zatím jste si přečetli 10 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.
Newsletter

Byznys podle HN

Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější?

Pro naše čtenáře připravujeme každý týden newsletter o byznysu a finančních trzích. Stačí zde zadat svůj email a každý pátek od nás dostanete souhrn událostí, které byste neměli minout. A přidáme osobní tipy čtyř osobností newsroomu Hospodářských novin. Píše Martin Jašminský, Luděk Vainert, Luboš Kreč a Petr Kain.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru