Po dlouhých letech dohadů a odkládání se v lednu 2018 začne stavět. Velkolepý stavební projekt luxusního hotelu v samém centru Prahy, zahrnující přestavbu osmi historických domů, dostal zelenou. První hosté by se v hotelu Ritz-Carlton mohli ubytovat už koncem roku 2020.

Debaty o památkářsky citlivé přestavbě komplexu domů mezi Celetnou, Železnou a Kamzíkovou ulicí se táhnou už od devadesátých let. Představa o výsledku se mnohokrát měnila, památkáři byli napřed nekompromisní, na deset let projekt úplně usnul, nakonec na dohodu s investorem za jasných podmínek přistoupili. Ve prospěch zahájení stavby hraje i fakt, že domy jsou z větší části prázdné a chátrají.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.
Newsletter

Byznys podle HN

Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější?

Pro naše čtenáře připravujeme každý týden newsletter o byznysu a finančních trzích. Stačí zde zadat svůj email a každý pátek od nás dostanete souhrn událostí, které byste neměli minout. A přidáme osobní tipy čtyř osobností newsroomu Hospodářských novin. Píše Martin Jašminský, Luděk Vainert, Luboš Kreč a Petr Kain.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru