Potravinářská společnost Hamé investuje 460 tisíc eur (12 milionů korun) do modernizace svého závodu na východě Slovenska. Výrobce například paštiky Májka zde plánuje rozšířit svůj výrobní sortiment. Bude se jednat například o širší řadu chlazených potravin. Kromě toho se z prešovského závodu DOMA stane nejdůležitější producent majonéz a tatarských omáček. Přibudou grilovací omáčky nebo speciální salátové dresingy v balení na jedno použití.
"Do automatizace a modernizace DOMA Prešov plánujeme letos investovat více než 460 tisíc eur, tedy více než 12 milionů korun. Investice jsme tak proti našemu loňskému záměru ještě navýšili. Již vloni jsme spustili novou automatizovanou varnu a od letoška již běží také nový, ekologičtější a efektivnější parní generátor. Během tří měsíců chceme spustit zcela novou výrobní linku na plnění do plastových obalů, určenou pro náš dresingový a omáčkový program. Ta naši výrobní kapacitu více než zdvojnásobí a výrazně zefektivní provoz našeho závodu v Prešově," vysvětlil v úterý v Bratislavě generální ředitel Hamé Slovakia Ľubomír Preclík. Navíc se nedávno otevřela nová podniková prodejna ve Stupavě.
Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:
- Mobilní aplikaci HN
- Web bez reklam
- Odemykání obsahu pro přátele
- On-line archiv od roku 1995
- a mnoho dalšího...
Byznys podle HN
Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější?
Pro naše čtenáře připravujeme každý týden newsletter o byznysu a finančních trzích. Stačí zde zadat svůj email a každý pátek od nás dostanete souhrn událostí, které byste neměli minout. A přidáme osobní tipy čtyř osobností newsroomu Hospodářských novin. Píše Martin Jašminský, Luděk Vainert, Luboš Kreč a Petr Kain.
Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.
Přihlásit se k odběru