Neděle 16. července bude patřit džemům a pochutinám z ovoce a zeleniny, které by jinak skončily na skládce. Iniciativa Zachraň jídlo, která se dlouhodobě věnuje problematice food waste, tedy plýtvání potravinami, bude v Tiskárně na vzduchu na pražském Výstavišti pořádat Jam Session.

Profesionální kuchaři zde budou vařit džemy z plodin, které by jinak přišly vniveč. Pořadatelé akcí chtějí upozornit na tuny vyhozeného ovoce a zeleniny, které se nedostanou na prodejní pulty supermarketů, protože nesplňují estetické normy. Například nemají požadovanou velikost, barvu nebo tvar, přitom jsou zcela jedlé. Pořadatelé chtějí uvařit 1000 skleniček džemu, které si návštěvníci mohou zdarma odnést. Ovoce a zeleninu získají z velkoskladů, kde se plodiny třídí.

Akce se koná od 14:00 a kromě vaření návštěvníky pobaví i doprovodný program. Zazní živá hudba v podání kapel Johannes Benz, The Sydicate, Sarma band a LeDva. Na akci bude možné navštívit informační stánek Zachraň jídlo a také stánky neziskových projektů Kokoza, Frusack a Ekosáčky.cz, které vyrábějí znovupoužitelné ekologické sáčky a tašky na potraviny. 

Zatím jste si přečetli 40 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.
Newsletter

Byznys podle HN

Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější?

Pro naše čtenáře připravujeme každý týden newsletter o byznysu a finančních trzích. Stačí zde zadat svůj email a každý pátek od nás dostanete souhrn událostí, které byste neměli minout. A přidáme osobní tipy čtyř osobností newsroomu Hospodářských novin. Píše Martin Jašminský, Luděk Vainert, Luboš Kreč a Petr Kain.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru