Česká metropole zažívá boom turismu. Potvrzují to zveřejněné definitivní údaje Českého statistického úřadu za rok 2016. Podle nich do pražských hotelů, penzionů a kempů přijelo celkem 6 110 762 zahraničních turistů, což je nejvíc za posledních pět let. Srovnatelné údaje z předchozího období nejsou k dispozici, protože ČSÚ od roku 2011 uplatňuje novou metodiku.

Meziročně jde o nárůst o 6,9 procenta. Klíčovou roli podle hoteliérů sehrává to, že Praha je považována za bezpečnou destinaci, je snadno dostupná letecky nebo autem a přes posílení koruny jsou celkové náklady zahraničních turistů na pobyt stále nižší než v západních metropolích.

V článku se dále dozvíte

  • Celkový počet zahraniční turistů v hotelech, penzionech a kempech v celém Česku překonal loni hranici 9 milionů.
  • Podle ČSÚ Praha v roce 2016 disponovala 42 081 hotelovými pokoji.
  • Zájem zahraničních turistů o Prahu roste i letos.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.

Peníze podle Leoše Rouska

Máte zájem o informace z ekonomiky v širších souvislostech?

Zadejte svou e-mailovou adresu a každý pátek dopoledne od nás dostanete výběr informací, které se během týdne objevily v médiích. Těšit se můžete na komentář událostí od Leoše Rouska, hlavního analytika Hospodářských novin.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE.
Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru