V srpnu ukončí svůj provoz masokombinát v Plzni. Donedávna jeden z největších tuzemských zpracovatelů masa je dlouhodobě ve ztrátě. Jeho majitel, investiční skupina Penta, která vlastní ještě několik dalších závodů na zpracování masa v regionu střední a východní Evropy, ovšem nadále zachová známou značku Schneider. Výroba z plzeňského masokombinátu, jehož kapacita byla 3500 tun zpracovaného masa měsíčně, ale bude převedena jinam. Závod propustí asi 230 zaměstnanců.

Masokombináty Penty jsou sdruženy do skupiny Carnibona. Podle Ladislava Čechoviče, který je jejím generálním ředitelem a jednatelem Masokombinátu Plzeň, v Česku zůstane zachováno obchodní zastoupení Carnibony. Sídlo celé skupiny je v Bratislavě a kromě Plzně řídí výrobní závody v Lučenci a v Humenném na Slovensku a v Szolnoku a Békéscsabě v Maďarsku.

Zatím jste si přečetli 20 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.
Newsletter

Byznys podle HN

Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější?

Pro naše čtenáře připravujeme každý týden newsletter o byznysu a finančních trzích. Stačí zde zadat svůj email a každý pátek od nás dostanete souhrn událostí, které byste neměli minout. A přidáme osobní tipy čtyř osobností newsroomu Hospodářských novin. Píše Martin Jašminský, Luděk Vainert, Luboš Kreč a Petr Kain.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru