V restauraci Mlýnec, kde Gourmetguru pokaždé obdivuje výhled na Karlův most, se menu mění každý měsíc. Květnovému vládne chřest. To Gourmetguru vždycky rád slyší, protože tuhle bílou, zelenou či fialovou zeleninu rád ochutnává v jakékoli kombinaci. 

Květnové menu v Mlýnci

Zmrzlina z foie gras, hostínský chřest, rebarbora, jedlá hlína

V uzeném másle pošírovaný pstruh, kaviár, zelený chřest, sezonní houby, holandská omáčka, estragon

 Variace z králíka, mačkaný chřest, kedlubna, medvědí česnek, jus 

Zmrzlina z chřestu, guanaja mouse, kandovaný chřest, lískové oříšky

První sklizeň chřestu v Česku obvykle nastává ke konci dubna a ani letos tomu není jinak. Do Mlýnce na Smetanově nábřeží putuje chřest z Hostína u Vojkovic a na talíři se objeví s divokými bylinkami a dalšími lokálními surovinami: rebarborou, sezonními houbami, králíkem či medvědím česnekem.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se