Vietnamec Hung Le otevřel další pobočku své značky bister Banh-mi-ba. Ta v překladu znamená "tři bagety", což je také hlavní nabídka restaurací v pražské Rybné a Jindřišské ulici a nyní v holešovické Marině.

Další mají brzy přibývat. Na investicích do jejich rozvoje je připraven se podílet investiční fond Pale Fire Capital, který má kromě Banh-mi-ba obchodní podíly například i v bulvárním webu Extra.cz či obchodním centru Šestka.

V rozhovoru pro HN Hung Le hovoří o svém expandujícím byznysu, o tom, jak se dostal do Čech, a o svém přechodu z poradenství do gastronomie.

Otevřeli jste třetí restauraci v holešovické Marině. Kolik restaurací ještě plánujete?

Měli jsme plán, že během dvou let otevřeme čtyři pobočky. Mohu říct, že tento plán splníme. Za dva až tři měsíce otevřeme čtvrtou v Karlíně. Chceme se výhledově rozšířit i do dalších částí Prahy. Máme motto: Jsme vám zase o krok blíže. Chystáme proto také rozvoz jídla.

Získali jste investora - partnerem se stal fond Pale Fire Capital, sdružený kolem podnikatele Jana Barty. Oslovili oni vás, nebo vy je?

Lze říci, že jsme se našli vzájemně. Narazili jsme na sebe a řekli jsme si – pojďme do toho. V první fázi investovali do našeho projektu 10 milionů korun. Náš plán je rozšířit se ještě na vyšší úroveň. Nevylučuji, že bychom v budoucnu poskytovali i franšízu. Prioritou je nyní vést náš koncept tak, abychom byli schopni udržet stejnou kvalitu a standard ve všech našich restauracích.

Kolik zákazníků nyní obsluhujete?

Jde řádově o tisíc objednávek denně. Zatímco loňský obrat dosáhl řádu jednotek milionů korun, letos bychom se měli přehoupnout do řádu desítek milionů.

Pocházíte s kuchařské rodiny, rozjet takový byznys jste chtěl vždy?

Vystudoval jsem daňové poradenství a finance. Ale moje rodina je kuchařská rodina, vyrostl jsem v tom. Rodiče měli představu, že budu chodit do práce v obleku a budu celý den sedět v kanceláři. Ale já beru práci v gastronomii jako své životní poslání a osud.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.
Newsletter

Byznys podle HN

Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější?

Pro naše čtenáře připravujeme každý týden newsletter o byznysu a finančních trzích. Stačí zde zadat svůj email a každý pátek od nás dostanete souhrn událostí, které byste neměli minout. A přidáme osobní tipy čtyř osobností newsroomu Hospodářských novin. Píše Martin Jašminský, Luděk Vainert, Luboš Kreč a Petr Kain.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru