Dokud se u nás nezmění spotřebitelský trend a lidé budou stále vyhledávat čerstvý rohlík a chléb Šumavu 1200 gramů, budeme provozovat stávající pekárny, říká v rozhovoru pro HN ředitel firmy Penam Jaroslav Kurčík.

Společnost, kterou vede, postavila v Rosicích u Brna moderní pekárnu. Vylepšení se budou týkat výroby, kvality i trvanlivosti pečiva. Přes velkou investici očekává Kurčík vysoké zisky.

Proč stavíte pekárnu v době, kdy spotřeba pečiva v Česku stále mírně klesá?

Většina úspěšných lidí jde proti proudu. Spotřeba pečiva sice obecně pomalu klesá, ale tento trend se poslední dobou zpomaluje. Česko je navíc tradiční zemí nakupující pečivo. Rohlík tady funguje už několik generací a možná se to nezmění ani do budoucna.

To samé platí o našem chlebu, ze kterého se stal fenomén. Když se zeptáte nějakého cizince, tak vždycky vzpomíná na český chléb. Možná tady jednou nebude tolik pekařů jako dnes, ale určitě někteří zbudou. A my tady chceme zůstat, proto investujeme do moderních technologií. Jsme jedničkou na trhu. Vyrábíme asi 105 tisíc tun pečiva a náš konkurent United Bakeries se pohybuje na 95 tisících tun pečiva.

Zatím jste si přečetli 20 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.
Newsletter

Byznys podle HN

Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější?

Pro naše čtenáře připravujeme každý týden newsletter o byznysu a finančních trzích. Stačí zde zadat svůj email a každý pátek od nás dostanete souhrn událostí, které byste neměli minout. A přidáme osobní tipy čtyř osobností newsroomu Hospodářských novin. Píše Martin Jašminský, Luděk Vainert, Luboš Kreč a Petr Kain.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru