Dokud se u nás nezmění spotřebitelský trend a lidé budou stále vyhledávat čerstvý rohlík a chléb Šumavu 1200 gramů, budeme provozovat stávající pekárny, říká v rozhovoru pro HN ředitel firmy Penam Jaroslav Kurčík.

Společnost, kterou vede, postavila v Rosicích u Brna moderní pekárnu. Vylepšení se budou týkat výroby, kvality i trvanlivosti pečiva. Přes velkou investici očekává Kurčík vysoké zisky.

Proč stavíte pekárnu v době, kdy spotřeba pečiva v Česku stále mírně klesá?

Většina úspěšných lidí jde proti proudu. Spotřeba pečiva sice obecně pomalu klesá, ale tento trend se poslední dobou zpomaluje. Česko je navíc tradiční zemí nakupující pečivo. Rohlík tady funguje už několik generací a možná se to nezmění ani do budoucna.

To samé platí o našem chlebu, ze kterého se stal fenomén. Když se zeptáte nějakého cizince, tak vždycky vzpomíná na český chléb. Možná tady jednou nebude tolik pekařů jako dnes, ale určitě někteří zbudou. A my tady chceme zůstat, proto investujeme do moderních technologií. Jsme jedničkou na trhu. Vyrábíme asi 105 tisíc tun pečiva a náš konkurent United Bakeries se pohybuje na 95 tisících tun pečiva.

...

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé. Děkujeme za vaši přízeň.
Obsah starší než měsíc je součástí archivu a do článků zdarma se nepočítá. Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.
Předplatit od 199 Kč / měsíc
Máte již předplatné?