Za deset let vybudoval Jan Zeman biopekárnu s více než 30 zaměstnanci a obratem 40 milionů korun. Začínal s nabízením maminčiných sušenek v pražských obchodech se zdravou výživou, dnes vyrábí pro stovky obchodů včetně tuzemských i zahraničních obchodních řetězců. Sušenky a slané krekry exportuje do jedenácti evropských zemí.

Biopekárna odebírá suroviny od ekologických zemědělců, kteří své plodiny neošetřují chemickými látkami. "Stává se, že se nějaká plodina neurodí, naposled to byla špalda. Protože chceme využívat co nejvíc českých surovin, máme problém některé získat. Různé typy sýrů a mléčných výrobků se v Česku v biokvalitě nevyrábí, v zahraničí je to lepší. Mléčné zboží odebíráme z mlékáren, protože potřebujeme stabilní dodavatele a nemůžeme být závislí na jednotlivých farmářích," míní Zeman. V Česku je také nedostatek zpracovatelů sušeného bioovoce a semínek, které biopekárna odebírá ze zahraničí. Naopak vejce, mouka a ovesné vločky pocházejí od tuzemských dodavatelů.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.
Newsletter

Byznys podle HN

Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější?

Pro naše čtenáře připravujeme každý týden newsletter o byznysu a finančních trzích. Stačí zde zadat svůj email a každý pátek od nás dostanete souhrn událostí, které byste neměli minout. A přidáme osobní tipy čtyř osobností newsroomu Hospodářských novin. Píše Martin Jašminský, Luděk Vainert, Luboš Kreč a Petr Kain.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru