Evropský trh s mlékem se pomalu stabilizuje. Zatímco v prvním čtvrtletí letošního roku evropští farmáři nadojili o 7,2 procenta přebytkového mléka více než v roce 2015, tak podle odhadů Evropské komise bude do konce roku produkce vyšší maximálně o jedno procento. Podobná situace je v Česku, českým zemědělcům bude navíc od prosince vyplácena výjimečná podpora ve výši 600 milionů korun.

"Krize pomalu odeznívá. Evropský trh se už začíná vyrovnávat. Může za to otevření nových zahraničních trhů, mezi ně patří třeba Jižní Amerika a severní Afrika, dále je to návrat na asijské trhy, lehce se zvyšující spotřeba či některá opatření, jako je řízené snižování produkce," vysvětluje předseda Českomoravského svazu Jiří Kopáček.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.
Newsletter

Byznys podle HN

Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější?

Pro naše čtenáře připravujeme každý týden newsletter o byznysu a finančních trzích. Stačí zde zadat svůj email a každý pátek od nás dostanete souhrn událostí, které byste neměli minout. A přidáme osobní tipy čtyř osobností newsroomu Hospodářských novin. Píše Martin Jašminský, Luděk Vainert, Luboš Kreč a Petr Kain.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru