Pracoval jako komorník na luxusní zaoceánské lodi, šéfoval olomouckému hotelu nebo pomáhal rozjet skupinu barů a restaurací v horském resortu v Dolní Moravě. Až se Lukáš Drlík ve třiatřiceti letech rozhodl, že už nechce pracovat pro cizí lidi. Místo toho si založil živnost a začal ve velkém pěstovat levanduli.

Za podnikatelskou kuráž ho ve středu ocenila odborná porota a udělila mu titul Česká spořitelna Živnostník roku 2016 Olomouckého kraje. "Vždy jsem měl blízko k naší rodinné farmě v Bezděkově. Po čase jsem dospěl k názoru, že se chci živit právě jako farmář. Z profesionální gastronomie jsem věděl, že je v Česku nedostatek potravinářské levandule. Tak jsem ji začal sázet a prodávat," vypráví Drlík.

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se