Pracoval jako komorník na luxusní zaoceánské lodi, šéfoval olomouckému hotelu nebo pomáhal rozjet skupinu barů a restaurací v horském resortu v Dolní Moravě. Až se Lukáš Drlík ve třiatřiceti letech rozhodl, že už nechce pracovat pro cizí lidi. Místo toho si založil živnost a začal ve velkém pěstovat levanduli.
Za podnikatelskou kuráž ho ve středu ocenila odborná porota a udělila mu titul Česká spořitelna Živnostník roku 2016 Olomouckého kraje. "Vždy jsem měl blízko k naší rodinné farmě v Bezděkově. Po čase jsem dospěl k názoru, že se chci živit právě jako farmář. Z profesionální gastronomie jsem věděl, že je v Česku nedostatek potravinářské levandule. Tak jsem ji začal sázet a prodávat," vypráví Drlík.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Nově všechny články v audioverzi