Pojídat hmyz se v Evropě považuje za velice nezvyklé, až extravagantní. Brouci, housenky, luční kobylky, cvrčci, mravenci a další havěť na talíři je něco, co spotřebitele ve vyspělých zemích prostě neláká.

Navíc v Evropě, včetně Česka, nebo i v Severní Americe chybí potřebné zákony, které by hmyzí pokrmy oficiálně uznávaly jako zdroj lidské výživy. Stát by na jejich kvalitu musel také dohlížet – stejně jako na všechny potraviny.
Ale časy se mění. Entomofágů, tedy lidí, kteří přišli hmyzu na chuť, ve vyspělých zemích zvolna přibývá. Rodí se nový byznys, byť z pohledu celého spotřebitelského trhu zůstane nejspíš okrajovou záležitostí.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se