Pojídat hmyz se v Evropě považuje za velice nezvyklé, až extravagantní. Brouci, housenky, luční kobylky, cvrčci, mravenci a další havěť na talíři je něco, co spotřebitele ve vyspělých zemích prostě neláká.

Navíc v Evropě, včetně Česka, nebo i v Severní Americe chybí potřebné zákony, které by hmyzí pokrmy oficiálně uznávaly jako zdroj lidské výživy. Stát by na jejich kvalitu musel také dohlížet – stejně jako na všechny potraviny.
Ale časy se mění. Entomofágů, tedy lidí, kteří přišli hmyzu na chuť, ve vyspělých zemích zvolna přibývá. Rodí se nový byznys, byť z pohledu celého spotřebitelského trhu zůstane nejspíš okrajovou záležitostí.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.