Výrobci masného zboží bez vlastních jatek častěji nakupují maso v zahraničí. Nevede je k tomu jen nižší cena, ale i kvalita této suroviny.

"Důležitá je perfektně vyrovnaná surovina, protože výrobce ručí dozorovým orgánům za to, kolik je v produktu procent masa. Je problém, když vstupní surovina kolísá. U nás není žádný silný provozovatel jatek a bouráren, který by byl schopen takovou surovinou ve větších objemech zásobovat," vysvětlil výkonný ředitel Českého svazu zpracovatelů masa Jan Katina na diskusi pořádané vydavatelstvím Economia pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se