Chřest neboli špargl  labužnická zelenina, která v menu předních českých restaurací nemůže chybět. A není se čemu divit, ačkoliv se tenhle elixír zdraví plný vitaminů tváří nenápadně, rozhodně vás jeho svěží chuť dostane.

A není lepší doba, kdy si ke chřestu najít cestu, než na přelomu jara a léta, kdy si ho můžete přinést přímo z pole či farmářských trhů dokonale čerstvý. "Sezona chřestu je asi od konce dubna do konce června. Rozhodně bych ho doporučoval podávat v době, kdy je přístup k čerstvé zelenině," říká šéfkuchař pražské restaurace Pastař Jan Macháček.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se