Benzina od roku 2018 plánuje změnit podobu občerstvení na čerpacích stanicích. Nyní už existuje 112 provozoven Stop Cafe. Postupně se bistra rozšíří mezi většinu stanic Benziny. Soustředí se především na kávu, které se na jedné čerpací stanici vypije tisíce šálků za měsíc, říká Filip Balcárek, který řídí gastro v Benzině.

Filip Balcárek

V Benzině od roku 2015 odpovídá za shop a gastroslužby. Má na starosti rozvoj konceptu Stop Cafe a jeho implementaci pro všechny čerpací stanice Benziny. Dříve pracoval třeba pro Goodyear, Lukoil nebo ConocoPhillips

HN: Kolik stojí předělání jedné pumpy?
Hodně. Pokud jde o koncept Shop Cafe Bistro, jde o několik milionů na jednu čerpací stanici. Zatím jsme upravili čerpací stanici v Rudné u Prahy, potom čerpací stanice v Argentinské ulici v Praze a ještě v Olomouci-Žerůvkách. Zákazníci poznají změnu na první pohled. Budou mít pro sebe větší prostor, kde si mohou sednout, najíst se nebo pracovat na počítači. U pokladní zóny je soustředěn kávový koutek, vitrína s čerstvými bagetami a hotdogy.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.
Newsletter

Byznys podle HN

Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější?

Pro naše čtenáře připravujeme každý týden newsletter o byznysu a finančních trzích. Stačí zde zadat svůj email a každý pátek od nás dostanete souhrn událostí, které byste neměli minout. A přidáme osobní tipy čtyř osobností newsroomu Hospodářských novin. Píše Martin Jašminský, Luděk Vainert, Luboš Kreč a Petr Kain.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru