Flank, flap, hanger. Trojice jedinečných kousků masa pocházejících z břicha skotu, které milovníkům steaků dokážou při správné úpravě navodit pocit blaha. A protože není pupek jako pupek, stojí za to udělat si v pojmech jasno.

Dlouho u nás platilo, že svíčková je prostě nejlepší. Dál už bývalo na výběr jen přední a zadní… Dobrá, tak tedy ještě roštěnka. Naštěstí dnes už ve steakové nabídce nechybí řezy, které šly dříve maximálně do guláše, protože se v tom předním a zadním daly poznat jen stěží. Jako třeba hanger steak s hezkým českým názvem veverka. Není divu, že se mu také říkalo "řeznická panenka", protože jedině řezník věděl, kam pro něj sáhnout. Nebo picanha z části kýty, top blade z podplečí… A taky pupek. Při bourání masa je to sice náročnější práce, ale stojí to za to. Svalová vlákna tu sice nejsou až tak jemná, ale zase jsou více prorostlá tukem. A protože tuk je nositelem chuti, jsou tyto části chuťově výrazné.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.