Chirurgové dnes umí zázraky. Třeba roztrženou kůži dokážou pacientům sešít tak obratně, že po ráně nezůstane na první pohled ani památky. V případě natržených svalů už ale tak skvělých výsledků zatím dosáhnout neumí. Hlavně z pohledu vlastností porušené tkáně, která po sešití ztrácí dřívější pružnost i pevnost.

I v této oblasti by se ale mohla medicína brzy zlepšit. Pomoct k tomu mají nová polymerová nanovlákna, která na Technické univerzitě v Liberci vyvinul pod odborným vedením profesora Davida Lukáše spolu se svými kolegy doktorand Fakulty strojní Lukáš Stanislav. Svou inovaci liberečtí technici přivezli na Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně (MSV).

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.
Newsletter

Byznys podle HN

Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější?

Pro naše čtenáře připravujeme každý týden newsletter o byznysu a finančních trzích. Stačí zde zadat svůj email a každý pátek od nás dostanete souhrn událostí, které byste neměli minout. A přidáme osobní tipy čtyř osobností newsroomu Hospodářských novin. Píše Martin Jašminský, Luděk Vainert, Luboš Kreč a Petr Kain.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru