V největší hale bruntálského Alfunu je hlučno. Kolem stojí výrobní linky, které za šedesát sekund spolknou několik set kilogramů kovu, ostrými noži ukusují z mohutných svitků další a další metry, aby je na konci "vyplivly" rozstříhané na tenké pásky nebo plechy. "Zpracují za minutu 300 metrů pásek nebo 80 metrů plechu," ukazuje Marcela Hendrychová, ředitelka podniku.

A vysvětluje, že taková linka přijde řádově na sto milionů korun a firma na ni čekala rok, než ji v Německu na zakázku vyrobili. "Nainstalovali jsme ji letos," říká Hendrychová a doplňuje, že Alfun v posledních dvou letech investoval přes dvě stě milionů korun, a to hlavně do technologií.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.
Newsletter

Byznys podle HN

Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější?

Pro naše čtenáře připravujeme každý týden newsletter o byznysu a finančních trzích. Stačí zde zadat svůj email a každý pátek od nás dostanete souhrn událostí, které byste neměli minout. A přidáme osobní tipy čtyř osobností newsroomu Hospodářských novin. Píše Martin Jašminský, Luděk Vainert, Luboš Kreč a Petr Kain.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru