Před pěti lety začali bývalí spolužáci Martin Wallner a Tomáš Huber nabízet Čechům, aby si na internetu namíchali svou dodávku müsli. Nápadu inspirovanému německým webem ale zpočátku někteří prorokovali neúspěch. Nákup potravin na internetu byl totiž tehdy stále raritou.

Postupně se však v objednávkách firmy Mixit začala objevovat kromě přátel i cizí jména. Zlom nastal před Vánocemi 2010, kdy podnikatele zavalily stovky objednávek. 

Od té doby tržby firmy stoupají každoročně o desítky procent. Tubusy s cereáliemi si mohou kromě Čechů dopřát také Slováci a Poláci a před pár týdny Mixit rozjel svoji kanadskou pobočku.

Letošní jaro znamená pro firmu ještě další zásadní milník: dosud míchání müsli obstarávali zaměstnanci ručně. Pořízením míchací linky se ale ruční výroba změnila v částečně automatizovanou. Nové zařízení dokáže denně připravit až deset tisíc tubusů z devadesáti různých surovin.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.
Newsletter

Byznys podle HN

Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější?

Pro naše čtenáře připravujeme každý týden newsletter o byznysu a finančních trzích. Stačí zde zadat svůj email a každý pátek od nás dostanete souhrn událostí, které byste neměli minout. A přidáme osobní tipy čtyř osobností newsroomu Hospodářských novin. Píše Martin Jašminský, Luděk Vainert, Luboš Kreč a Petr Kain.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru