Na začátku koupil Lukáš Pytloun vybydlený liberecký činžák. Tehdy třiadvacetiletý student marketingu na tamní univerzitě obcházel tak dlouho banky, až mu v jedné půjčili potřebný milion korun. Na rekonstrukci domu si vydělával v létě na stavbách ve Velké Británii nebo jako číšník v USA. 

Hypotéku mu platili nájemníci, kteří si užívali "luxusu" společných suchých záchodů na chodbě. Po dva roky trvající rekonstrukci otevřel mladý podnikatel v domě ubytovnu. Během dvanácti let se vypracoval na úspěšného hoteliéra, který dnes provozuje osm ubytovacích zařízení včetně čtyřhvězdičkového butikového hotelu v centru Liberce a čtyřhvězdičkového spa hotelu v Harrachově. Jeho síť obslouží měsíčně v průměru kolem dvanácti tisíc hostů.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.
Newsletter

Byznys podle HN

Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější?

Pro naše čtenáře připravujeme každý týden newsletter o byznysu a finančních trzích. Stačí zde zadat svůj email a každý pátek od nás dostanete souhrn událostí, které byste neměli minout. A přidáme osobní tipy čtyř osobností newsroomu Hospodářských novin. Píše Martin Jašminský, Luděk Vainert, Luboš Kreč a Petr Kain.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru