Ivan Baťka dostal svou firmu Fosfa mezi světovou špičku v chemickém průmyslu ve výrobě kyseliny fosforečné a  fosfátů  pro potravinářské a technické aplikace. Podnik převzal v roce 2002 téměř před bankrotem. Nyní jde více než devadesát procent produkce na export. Firma poslední dva roky roste o třicet procent . "Růst ale není cílem," říká Ivan Baťka a dodává: "Tím je služba."

Ve společnosti s obratem přes tři miliardy korun pracuje 350 zaměstnanců v Česku, 70 v Německu a 20 v Kazachstánu. Ačkoli podnik nikde nedeklaruje CSR neboli odpovědné podnikání, projevuje se v přístupu k zaměstnancům i ve vztahu k přírodě. Nově například plánují pěstování biopotravin a výstavbu vertikální ekofarmy.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.
Newsletter

Byznys podle HN

Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější?

Pro naše čtenáře připravujeme každý týden newsletter o byznysu a finančních trzích. Stačí zde zadat svůj email a každý pátek od nás dostanete souhrn událostí, které byste neměli minout. A přidáme osobní tipy čtyř osobností newsroomu Hospodářských novin. Píše Martin Jašminský, Luděk Vainert, Luboš Kreč a Petr Kain.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru