Nový hit všech milovníků rafinované asijské kuchyně. Před pár týdny otevřený Ari’s Restaurant na náměstí Míru sází na kuchařské umění špičkového šéfkuchaře Ariho Munandara, který léta vařil v restauracích luxusních pražských hotelů.

Ari Munandar pochází z Indonésie, konkrétně z ostrova Jáva, kde vystudoval hotelovou školu. Ale už ve dvaceti letech odešel do Londýna a začal vařit v hotelu Hilton. V devadesátých letech přišel v rámci hotelové sítě Hilton do Prahy, kde se oženil a kde také našel svůj druhý domov.

Po pár letech se stal šéfkuchařem vyhlášené restaurace Essensia luxusního hotelu Mandarin Oriental, odkud se vrátil zpátky do Hiltonu Old Town jako šéfkuchař její restaurace Zinc.

Pikantní a rafinované

Z nabídky

Opražené mušle sv. Jakuba, miso máslo, pikantní dresink z černých fazolí   215 korun

 

Křupavé krevety, tamarindová glazura, kořeněná drobenka   356 korun

 

Do křupava opečený bůček, sladkokyselý dip   195 korun

Po dvaceti letech v cizích službách si zkušený šéfkuchař otevřel vlastní restauraci, kterou také nazval svým jménem. Ari Munandar se ve svém novém podniku zaměřuje na prezentaci asijské kuchyně ve vytříbené gurmet podobě. V menu najdete autentické asijské speciality připravené ze špičkových surovin, ať už jsou to mušle sv. Jakuba, kukuřičná kuřátka, či prémiové hovězí.

Nejvíce pokrmů pochází z jeho rodné Indonésie, nechybějí však ani jídla z Indie či dalších asijských zemí. Největší indonéskou specialitou je smažená rýže nasi goreng podávaná s grilovanými krevetami, smaženým vajíčkem a krevetovými lupínky.

Z předkrmů by měli hosté ochutnat svěží tuňákový salát s avokádem a limetkou, který je dochucen slavným indonéským sambalem, velmi pálivou pastou připravovanou z chilli papriček, česneku, zázvoru, rybí omáčky a dalších ingrediencí.

Milovníky plodů moře zaujmou pečené mušle sv. Jakuba podávané s pikantní pastou z černých fazolí či fantastické křupavé krevety s tamarindem, které mají lehce pikantní a rafinovanou chuť. A vynikající je také soto ayam Banjar, kuřecí polévka se skleněnými nudlemi, kterou si hosté mohou podle potřeby dochutit citronem či sambalem. Pikantní tóny jí rozhodně sluší.

Vepřové ve sladké sójové omáčce

Z hlavních jídel stojí za zkoušku grilované kukuřičné kuřátko v indonéském koření či pikantní indické jehněčí kotletky. Výtečné je také smažené hovězí maso z anguse připravované ve woku s pepřovou omáčkou, jehož křehká a plná chuť je zvýrazněna koňakem.

A připojíme ještě dvě speciality, které se mohou do budoucna stát největším hitem podniku. Jednou z nich je Balinese babi kecap, což je mimořádně lahodný vepřový bůček dušený ve sladké sójové omáčce (v nabídce je také křupavý bůček připravený na grilu a podávaný se sladkokyselou omáčkou), druhou dušené kuřecí kari v kokosovém mléce.

Podívejte se na ukázku šéfkuchařského umění Ariho Munandara:

A zapomenout nesmíme ani na krevety v máslové omáčce s limetkou či tuňáka v banánových listech. Prostě a jednoduše, při jedné návštěvě nemáte šanci ochutnat ani z poloviny to, co vás na menu zaujme.

Zatím jste si přečetli 60 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.