Příliš krátký párek, rozlomená čokoláda nebo třeba koláč, jehož tvar může být k smíchu. Všechny tyto potraviny ve Francii často končí v koši. To se ale brzy změní, velký úspěch v zemi totiž zaznamenala kampaň na podporu „ošklivé“ zeleniny a ovoce, které sice nemají dokonalý tvar, ale dají se bez problémů sníst. 

Obchody už půl roku prodávají ošklivou zeleninu s třicetiprocentní slevou a zákazníci o ni mají velký zájem. 

Nyní na řadu přišly i další ošklivé potraviny. Sdružení výrobců Les Gueules Cassées, což by se dalo velmi volně přeložit jako „Rozbité tváře“, chce francouzským spotřebitelům nabídnout i nedokonalé pečivo, cukrářské výrobky, sýry nebo uzeniny.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.
Newsletter

Byznys podle HN

Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější?

Pro naše čtenáře připravujeme každý týden newsletter o byznysu a finančních trzích. Stačí zde zadat svůj email a každý pátek od nás dostanete souhrn událostí, které byste neměli minout. A přidáme osobní tipy čtyř osobností newsroomu Hospodářských novin. Píše Martin Jašminský, Luděk Vainert, Luboš Kreč a Petr Kain.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru