Síť hotelů Hilton rozběhla projekt zaměřený na pomoc dětem z dětských domovů a na studenty odborných učilišť. Celkem 300 mladých lidí celý květen navštěvovalo v Hiltonu workshopy, v nichž si mohli zkusit práci v hotelu. "Chceme mladým lidem ukázat, že práce v pohostinství je zajímavá," říká v rozhovoru pro IHNED.cz Veronica Salvo, šéfka HR pro celou východní Evropu.

Proč se hotel Hilton rozhodl odstartovat tento projekt Youth in Hospitality zaměřený na praxi pro mladé lidi?

Myslíme si, že pohostinství není úplně doceněné. Máme země, jako je například Francie nebo Švýcarsko, které jsou právě díky své pohostinnosti proslulé. Ale také jsou jiné země, jako například Turecko, Maďarsko nebo Česká republika, kde se pohostinství teprve rozvíjí a je tu potřeba pohostinnost a její důležitost teprve rozvinout.

Rádi bychom nalákali do tohoto oboru mladé lidi a dali jim najevo, že je to dobrý obor pro budoucnost. Když se budou rozhodovat, co by chtěli studovat, aby zvážili právě pohostinství. Chceme jim dát najevo, že je to skvělý obor, chceme je pozvat, aby přišli a podívali se do našeho hotelu. V mnoha zemích se pohostinnost vnímá jako obor, ve kterém člověk pracuje, pokud nemůže dělat něco lepšího.

My chceme i tímto projektem ukázat, že pohostinství je nádherný obor a že v něm je velmi rychlý kariérní růst. Můžete třeba začít jako asistent a můžete se kariérně dostat až na vedoucího manažera, pokud máte zájem. Nejprve jsme s tímto projektem začali v Evropě a tento rok už je celosvětový. Všechny naše hotely tento projekt rozběhly v květnu. Máme více než 600 akcí ve čtyřiačtyřiceti zemích.

Minulý rok jsme zapojili 50 tisíc studentů. Například v Turecku máme 13 hotelů, protože všechny ten projekt rozběhly ve stejnou dobu, účastníci mohou jít do kteréhokoliv z těchto hotelů a zapojit se do akce.

Proč jste se rozhodli zapojit děti z dětských domovů?

Je to spojeno s větším projektem, který se jmenuje Cestujte s účelem. Jedna z jeho součástí je vytvářet možnosti. A zapojit mladé lidi i z dětských domovů je vytváření možností. Ale nezapojujeme jen děti z dětských domovů, ale například i z odborných učilišť.

Co konkrétně během toho programu účastníci dělají?

Máme spoustu různých akcí. Konkrétně tady v Praze máme workshopy zaměřené na služby pokojské, práce na recepci a v kuchyni. Takže bereme do kuchyně jednotlivé skupiny a ukazujeme jim, jak se připravuje pizza.

Například dnes dělali jarní rolky a ravioly s riccotou a špenátem. Ukazujeme studentům všechny praktické věci, které jsou spojeny s danou profesí. Například v Tel Avivu jsme pozvali do hotelu 400 studentů, byl s nimi hlavní manažer místní asociace turismu a vysvětloval jim důležitost turistického ruchu pro Izrael. Vysvětloval jim, že turismus bude jedním z nejdůležitějších odvětví a vysvětloval jim také, jak nastavit jejich kariéru v pohostinství.

Například v Německu jsme pozvali do jednoho z hotelů děti i s jejich rodiči na večeři, aby viděli, jak vypadá náš servis. Uvědomujeme si totiž, že právě rodiče jsou při rozhodování o budoucí kariéře velmi důležití. Tenhle týden jsme tady v Praze měli viceprezidenta celé sítě Hilton a ten se workshopů účastnil rovněž.

Stává se, že by někteří z účastníků pak skutečně projevili zájem se nechat v Hiltonu zaměstnat?

Například dnes za mnou přišel jeden mladík z učiliště. Chce jít na tříměsíční stáž do Německa a řekl mi, že doufá, že jednoho dne skutečně začne v Hiltonu nastálo pracovat.

Takže ano, stává se to celkem běžně. Pokud chcete pracovat, jsme každému otevření. Jediné, co chceme, aby pracovníci měli nasazení. Všechnu ostatní podporu od nás začínající pracovník dostane. Poskytneme mu školení, trénink i například jazykové kurzy. Poskytneme takovému člověku veškerou podporu, aby se mohl stát součástí našeho týmu. Ten zaměstnanec ale musí mít pro tuto práci vášeň, musí ji mít rád.

Prezident sítě hotelů Hilton oznámil na Evropském ekonomickém fóru v Davosu, že naším cílem je zaměstnat na celém světě jeden milion mladých lidí do roku 2019. Pohostinství zaměstnává 10 procent pracujících lidí. Podle průzkumů je 74 milionů mladých lidí na světě nezaměstnaných, a protože chceme toto číslo snížit, zaměřujeme se právě na ně.

Proč chcete zaměstnávat právě mladé lidi?

V našich týmech chceme mít všechny typy lidí. Starší zaměstnanci už jsou ale zkušení a často nějak zaměření. Ale my chceme mladým lidem, kteří se teprve rozhodují, co budou dělat, ukázat, že právě pohostinství je zajímavý obor a dobrá cesta, kudy jít.

Myslíte si, že mladí lidé v týmu mohou nějak výrazně zvýšit produktivitu? Častokrát bývají nezkušení…

Nemyslím si, že by to bylo o produktivitě, protože produktivita je spojena s mnoha dalšími faktory, například i s pracovním prostředím. Můžete mít třeba perfektní pracovní tým v kuchyni, ale když to prostředí není dobře uzpůsobené, bude pro ně práce velmi těžká. Ale mladí lidé přinášejí do týmu čerstvý a svěží pohled a nové vize. Také pomohou starším kolegům dívat se na věci jinak. A také se s nimi dá velmi dobře pracovat a velmi rychle se mohou vyvíjet.

Najímat děti z dětských domovů může být někdy riskantní. Některé pocházejí z prostředí, které může být konfliktní. Nebojíte se toho?

Ne, toho se nebojíme. Máme už příklady lidí, kteří byli z ulice, neměli domov. Začali u nás pracovat a nyní mají partnery, rodinu i domov. Dostali se zpátky do normální, produktivní společnosti. Myslíme si, že když pracovníkům v našem hotelu poskytneme zdravé a dobře fungující pracovní prostředí, tak je tím ovlivníme. Také pevně věřím, že my všichni chceme být šťastní a být součástí dobře fungujícího celku.

Jedna z hlavních priorit Hiltonu je týmová práce a integrita. Věřím, že těmto mladým lidem můžeme nabídnout možnost žít normálním životem. Samozřejmě za ně nemůžeme ujít celou cestu, oni musí chtít také sami, ale můžeme jim výrazně pomoci. A naše zkušenost to dokazuje. Máme už tři zaměstnance, kteří byli dříve na okraji společnosti a dnes žijí šťastný život.

Jak ti mladí lidé reagují na program? Jak jej prožívají?

Hodně mě překvapilo, jak velmi jsou koncentrovaní. Velmi pozorně poslouchají, ptají se, o všechno se zajímají a všechno chtějí zkusit. Čekala bych, že v každém týmu bude jeden člen nebo dva znudění nebo že je to nebude zajímat. Ale nestalo se to. Všichni se zapojili s obrovským nasazením. Myslím si, že velmi oceňují tu příležitost, kterou tady mají. Užívají si to jako svůj den, plný učení, ale také zábavy.

Dnes například za mnou přišel jeden mladík a řekl mi, že by velmi rád absolvoval workshop práce na recepci. Vysvětlila jsem mu, že bohužel na dnešek takový workshop neplánujeme, ale slíbila jsem mu, že pokud bude mít zájem, může přijít jiný den a ten workshop pro něj zorganizujeme. Pokud totiž má zájem, tak to znamená, že bude pro tuto práci perfektní.

Související