Nasi goreng je v Indonésii považováno za národní pokrm, ale stejně se už dnes k němu staví i Nizozemci, jejichž kolonií Indonésie kdysi byla. Mnoho Indonésanů, Malajců a obyvatel Singapuru jí nasi goreng k snídani, k obědu i k večeři.

"Pochutnávají si na něm i naši hosté, už dlouho je to takový náš hotelový evergreen. Tato indonéská klasika je v podstatě jídlo ze zbylé rýže a dalších zbytků, které jen rychle zamícháte na pánvi. Při správných surovinách a troše zručnosti se ale dá povýšit na pokrm, na kterém si lehce vybudujete závislost. Tak jako já," říká o pokrmu šéfkuchař Jiří Štift.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se