Nasi goreng je v Indonésii považováno za národní pokrm, ale stejně se už dnes k němu staví i Nizozemci, jejichž kolonií Indonésie kdysi byla. Mnoho Indonésanů, Malajců a obyvatel Singapuru jí nasi goreng k snídani, k obědu i k večeři.

"Pochutnávají si na něm i naši hosté, už dlouho je to takový náš hotelový evergreen. Tato indonéská klasika je v podstatě jídlo ze zbylé rýže a dalších zbytků, které jen rychle zamícháte na pánvi. Při správných surovinách a troše zručnosti se ale dá povýšit na pokrm, na kterém si lehce vybudujete závislost. Tak jako já," říká o pokrmu šéfkuchař Jiří Štift.

Zatím jste si přečetli 20 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.