Továrna na zpracování bramborového škrobu stojí u Havlíčkova Brodu od roku 1907. Kvůli vysokým nákladům na plyn a vodu se tu ale bramborový škrob už nevyrábí. Jako surovina se kupuje už připravený. Místo toho teď firma Natura prodává hotové směsi na přípravu knedlíků, bramboráků, palačinek nebo lívanců.

Solamyl - původní výrobek - stabilně tvoří 25 procent všech prodejů Natury, bez ohledu na to, jak se mění generace kuchařek. I dnes ho kupují jak mladé, tak i ty již zkušenější. Přesto firma nechce spoléhat jen na něj. Společnost se zrodila jako jeden z menších závodů po privatizaci státního podniku Škrobárny. Nyní má díky spojení obou potravinářských firem - Natury a JH Group - vzniknout silný hráč na trhu.

"Chceme rozšířit nabídku o nové výrobky a ještě více se zaměřit na drobné zákazníky. K těm už nyní směřují asi dvě třetiny produkce, ale rádi bychom to ještě posílili," říká člen představenstva firmy Tomáš Kabeš. Kromě obchodních řetězců míří zboží ve velkých baleních do restaurací, škol či cateringu.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se