"Ober, vykuchej a vyper dobře dvě holoubata, hlavičky ořež, volátka opatrně vyndej a kůžičku prstem hodně přes prsíčka podeber pro nádivku, kterou dělej takto: utři čtyři dekagramy másla, vraz do něho jedno vejce a jeden žloutek, k tomu dej dvě lžíce mléka, trochu soli, trochu citronové kůry, čtyři vrchovaté lžíce strouhané žemličky, a dobře to umíchej; pak tím naděj holoubata, volata nitkou zavaž a nožky též k zadečku přivaž, dej na pekáček hezký kus másla, holoubata vlož do něho, podlej pod ně krapítek vody a nech je do zlatova upéci, potom je rozkrájej na čtvrtky a podlej je šťávou."

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se