Pro labužníky je čerstvý chřest prvním signálem jara. Na polích v Hostíně na Mělnicku letos začali se sklizní s koncem dubna a nyní je již sezona v plném proudu. Přečtěte si, co možná o této první jarní vitaminové bombě nevíte.

A nebo se rovnou zajeďte podívat do Hostína, jak se chřest pěstuje. V sobotu 4. května v 10 hodin dopoledne tu startují Slavnosti českého chřestu. Čerstvého, právě sklizeného, kterému se jen tak něco nevyrovná. Přímo na poli se podíváte, jak se chřest pěstuje, a jak jej uvařit vám ukážou známí šéfkuchaři. Co je dobré o chřestu vědět, i když se do Hostína zítra nedostanete?

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se