Efektivní kurz vaření pro manažery

Komu se líbila kniha Tima Ferrisse Čtyřhodinový pracovní týden a chce se naučit vařit, sáhne jistě po Čtyřhodinovém kuchaři. Autorovou mantrou je osekání problémů na nejnutnější součásti a minimalizace vlastní práce. Proto zahraniční recenze hodnotí novou knihu jako spojení filmového agenta Jasona Bourna a Julie Childové, slavné americké kuchařky. Kniha není pouze o vaření, ale také o učení, jak se vařit naučit. Ferriss vaří jako dospělý hrající si s kostkami lega - racionálně a efektivně. Což je sympatické v případě vysvětlení základních chemických reakcí, ale u samotného vaření to může gurmánům přijít už trochu příliš.

Název: The 4-Hour Chef: The Simple Path to Cooking Like a Pro
Kde koupit: amazon.com

 

Tip pro gurmány: Kniha Recepty plné hudby

byla oceněna v prestižní soutěži Gourmand World Cookbook Awards. Každé jídlo je připraveno s ohledem na potřeby a možnosti mladých lidí a je doprovázeno songem, který správně doladí atmosféru při vaření i následné konzumaci. Múzou mladého kuchaře je Jamie Oliver, ale Martin Škoda nevaří jen pro mladé, jeho pokrmy nadchnou všechny generace.

Název: Škoda nevařit
Kde koupit: Smart Press

 

Generace závislá na cukru a soli

Nejen příznivce spikleneckých teorií upoutá kniha bývalého reportéra deníku The New York Times Michaela Mosse. Novinář odhaluje, jak nadnárodní firmy vytvářejí závislost spotřebitelů na cukru, soli a tuku. Své vývody má investigativně podložené. V knize ukazuje, jak se do současné situace potravinářské kolosy dostaly a jak vznikají nové "zdravé" výrobky: ubere se jedna ingredience, jiné dvě se naopak přidají a výsledek se pak prodává s označením "0 % tuku", nebo s "nízkým obsahem soli", jak mu mimo záznam potvrdili někteří šéfové firem. Pozitivem knihy je, že konzumenty nestaví do pozice pasivních obětí, protože zároveň nabízí návod, jak se bránit.

Název: Salt Sugar Fat: How The Food Giants Hooked Us
Kde koupit: amazon.com

 

 


 

Týdeník Ekonom č.11/2013Tipy na další knihy pro podnikatele a manažery najdete v novém čísle týdeníku Ekonom, které vyšlo ve čtvrtek 14. března.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zbývá vám ještě 0 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se