Husa se bez zelí na talíři neobejde. Kdyby česká gastronomie měla síň slávy, tahle věta by v ní byla vytesána. Statistiky na to sice neexistují, přesto můžeme s velkou mírou jistoty předpokládat, že se husa v průměrné české domácnosti dostane do trouby jen výjimečně, i když kolem svatého Martina pravděpodobnost tohoto jevu značně narůstá.

Totéž se týká i toho druhého vzadu, tedy zelí. Průměrný kuchař mu věnuje mnohem méně pozornosti než huse. Zásadní chyba! Bez lahodného zelí se celé úsilí o slavností oběd zbortí v samotných základech.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se