Ještě donedávna platilo, že když Američané z velkoměst zatoužili po farmaření, nezbývalo jim nic jiného než se odstěhovat na venkov.

Situace se však mění. Zářným příkladem je New York, kde deset let poté, co zde zavřeli poslední rodinnou farmu, znovu rostou třeba bazalka, čínské zelí, rajčata, pórek nebo okurky.

Město totiž zažívá rozkvět farem na střechách, které jsou zřejmě jediné místo ve městě, které ještě nikdo pořádně nevyužívá, píše americký deník New York Times.

Zemědělci přesouvají svůj byznys z okolí měst do centra kvůli rostoucímu zájmu Newyorčanů o místní potraviny. Nové střešní farmy prodávají saláty a zeleninu nejen přímo lidem, ale i větším obchodním řetězcům.

Zatím jste si přečetli 20 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.