Hospodářské noviny otestovaly nefiltrovaná piva. Zjistily, že například pivovar Staropramen pivo pasterizuje a pak "zakalí" jablečným pektinem. Proč na Smíchově "zabíjí" kvasinky? 

HN: Mezi nefiltrovanými pivy, která HN testovaly se objevilo jedno, ve kterém nebyla jediná živá kvasnice – je to z vašeho pohledu v pořádku?

Podle zákona to v pořádku je, protože ten nic o kvasinkách v nefiltrovaném pivu neříká. Je tam pouze napsané, že nefitrované pivo je takové, které neprošlo filtrací. Rozhodně tedy výrobce neporušuje legislativu. Na druhou stranu – většina zákazníků od nefiltrovaného piva čeká, že tam spousta kvasinek bude. A drtivá většina piv na českém trhu také kvasinky obsahuje a to ve značném množství. A to mluvím jak o o pivech z minipivovarů, tak o výrobcích středních i těch velkých.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se